Uitzicht

Omgeving

Stad Oudenaarde, parel van de Vlaamse Ardennen

Schelde-Eiland ligt op wandelafstand van het centrum van Oudenaarde, ook wel de parel van de Vlaamse Ardennen genoemd.

Stad Oudenaarde ligt even ten zuiden van Gent en telt ongeveer 28.800 inwoners. De stad situeert zich in de Scheldevallei en herbergt een pracht aan historische panden, waaronder het bekende stadhuis op de Grote Markt met de daarbij horende Lakenhalle, de Sint Walburgakerk, het begijnhof en de Boudewijntoren. Maar ook het Centrum Ronde Van Vlaanderen vormt een bekende trekpleister voor menig toeristen. Bovendien vormt stad Oudenaarde het vijfde jaar op rij de aankomststad van Vlaanderens Mooiste, de Ronde van Vlaanderen, en trekt daarmee jaarlijks duizenden bezoekers tot in haar stad.

Daarnaast is Oudenaarde ook een kleine, maar gezellige winkelstad, waarbij de winkelstraten de gezelligheid uitademen van oude Middeleeuwse steegjes. Hier en daar kan je in één van de vele leuke tavernes, een stop inlassen om een lekker hap te eten, of om gewoonweg wat te drinken op het terras.

U vindt er een uitgebreid voorzieningenaanbod met onder andere een bibliotheek, cultureel centrum, diverse scholen en prima openbaar vervoersverbindingen met eigen treinstation.

Ook wie houdt van wandelingen, fietstochten en natuur, komt in Oudenaarde niets te kort. Met de fiets bereikt u op enkele minuten het prachtige landschap van de Vlaamse Ardennen en de pracht van de Scheldevallei.

Kortom: Oudenaarde is meer dan een boeiende stad om in te wonen!

Logo Stad Oudenaarde

Het uitzicht

Bewonder het prachtige uitzicht van het project.

Schelde-Eiland gebruikt jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de diensten te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste algemene voorwaarden en cookieverklaring gelezen te hebben.